nederlandse
 
Camping Altomira
CAMPING-BUNGALOWS
1ª Categoría
     
 
  Welkom
  Accommodatie op percelen
  Accommodatie in bungalows
  tarieven en Promoties 2014
  installaties
  Restaurant
  Animatie
  BTT-centrum
  toeristische informatie
  reserveringen en contact opnemen
  Localisering
  Werk bij ons
  Links van belang
 
 
El Salto de la Novia (Sprong van de Bruid) Cascada del Salto de la Novia (waterval de sprong Streek van de Salto de la Novia (sprong van de bru Cascada del Salto de la Novia (waterval de sprong Paradijs Paradijs Fuente de Mosén Miguel (Bron van Vader Miguel) Cascada del Salto de la Novia (waterval de sprong Cascada del Salto de la Novia (waterval de sprong Fuente del Hierro (ijzerbron) Fuente de la Virgen de la Luz (Bron van de maagd v
  Home / El Salto de la Novia  
     
 

Sprong van de Bruid

 
 
De Salto de la Novia is een streek van grote schoonheid waar men een spectaculaire waterval van 60 meter kan bewonderen. Het is een prachtige streek waar de groene natuur, de wateren van de rivier en de speciale vormen die de bergen hebben aangenomen door erosie overheersen.
 
Deze streek is verbonden met een legende die als volgt luidt:
 
"Lang geleden, als twee verloofden het huwelijk wilden sluiten, moesten zij zich onderwerpen aan een opmerkelijke ceremonie om aan iedereen te laten zien dat zij werkelijk van elkaar hielden. Een bepaalde tijd voor het uitvoeren van het huwelijk moesten zijn naar deze plaats gaan waarde de rivier zich vernauwt en daar moest de bruid, voor iedereen, met één sprong de rivier oversteken naar de andere oever. Als dit haar lukte, dan was dit een teken van geluk voor het toekomstige huwelijk en zij toonde hiermee aan dat zij trouw van haar verloofde hield. Als de sprong niet lukte werd het huwelijk als onuitvoerbaar beschouwd, omdat men dacht dat het ongelukkig zou zijn en de verloofden verbraken hun verloving.
Gedurende vele jaren zorgde dit gebruik voor angst onder vele zeer verliefde bruiden, die bang waren dat de sprong zou mislukken of dat zij niet dapper genoeg waren om de sprong te wagen. Op een dag, al lang geleden, maakten twee verloofden, wiens namen met de tijd vergeten zijn, een tragisch einde aan dit gebruik.
Zij straalden van geluk om aan iedereen te laten zien dat zij van elkaar hielden. Zoals altijd wachtten de mensen ongeduldig op de sprong; uiteindelijk was de bruid klaar om te springen, maakte vaart, struikelde en viel in de rivier met het ongeluk dat zij terecht kwam in een krachtige draaikolk die haar naar een zekere dood bracht; na dit gezien te hebben gooide de bruidegom zich onmiddellijk in de rivier om zijn geliefde te redden, maar wat hij ook probeerde in alle wanhoop kwam hij korte tijd later terecht in de draaikolk en kort daarna verdwenen de twee onder water. Uren later dreven de lichamen van deze ongelukkige verloofden nauw verbonden.
En in de nachten van volle maan lijkt het geruis van de rivier en zoet en triest lied in te zetten waarin de dood van deze twee, die zoveel van elkaar hielden, betreurd wordt."
 
     
 
Comunidad Valenciana
WIFI Zone   WIFI Zone     rss   RSS
Contact
+34 964 71 32 11
Maandag tot zondag 09:00 - 21:00
Certificaten en erkenning
 
 
 
 
A-23 Sagunto-Teruel, salida km. 33 Navajas
Carretera CV-213 Navajas Km. 1
12470 NAVAJAS - CASTELLÓN - COMUNIDAD VALENCIANA Spain
Teléfono. +34 964 713 211 Fax. +34 964 713 512 mail. reservas@campingaltomira.com
 
Grupo CampingRed
 
 
 
 
CampingRed
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.