nederlandse
 
Camping Altomira
CAMPING-BUNGALOWS
1ª Categoría
     
 
  Welkom
  Accommodatie op percelen
  Accommodatie in bungalows
  tarieven en Promoties 2014
  installaties
  Restaurant
  Animatie
  BTT-centrum
  toeristische informatie
  reserveringen en contact opnemen
  Localisering
  Werk bij ons
  Links van belang
 
 
Navajas Villa de Navajas Historische centrum Speeltuin Fontein bij de speeltuin Treinstation Bron van Esperanza Fuente del Hierro (ijzerbron) Fuente del Baño (badbron) Standbeeld Salto de la Novia (Sprong van de Bruid) Paradijs El Salto de la Novia (Sprong van de Bruid) El Salto de la Novia (Sprong van de Bruid) Rascaña
  Home / Navajas  
     
 

Navajas

 
 
Navajas is een mooie plaats in het hart van de streek Alto Palancia, in de provincie Castellón. Er zijn treinverbindingen met de steden Valencia en Castellón. Het station ligt op slechts 500 meter van onze camping.
 
De oorsprong van de plaats Navajas is Moors, het centrum van de stad wordt gepreenteerd volgens Moors ontwerp en majestueuze villa’s uit de XVIII-eeuw met verzorgde tuinen.
Vanwege de bevoorrechte ligging en het goede klimaat is Navajas sinds de XVIII-eeuw door het Valenciaanse toerisme verkozen tot het zomerverblijf.
Het historische centrum bevat smalle en verheven straatjes met duidelijk Moors ontwerp.
 
Stratengids van Navajas.
 
     
 

Hoofdstraat en historische centrum van Navajas

 
     
     
 
   
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
 
     
 

Stadhuis

 
     
 
Het nieuwe stadhuis was een oude woning zoals zovele andere in deze plaats. Het is gerenoveerd waardoor er een geschikte plek is ontstaan voor het uitvoeren van de werkzaamheden en het verschaft een nieuwe openbaar toegankelijke tuin.
 
 
     
 

Museum Manolo Rodríguez

 
     
 
Het museum van de beeldhouwer Manolo Rodriguez bevindt zich in de stad Navajas, om precies te zijn in het gebouw van het Toerismebureau, aan de Plaza del Olmo van de plaats.
Manolo Rodríguez, afkomstig uit Navajas en gediplomeerd door de Escuela de Bellas Artes (Kunstacademie) van Valencia, hield zich bezig met de beeldhouwkunst met monumenten in verschillende plaatsen in Spanje en zelfs in het buitenland.
 
 
     
 

Toerismebureau

 
     
 
Toerismebureau
Het Toerismebureau van Navajas bevindt zich aan Plaza del Olmo. In hetzelfde gebouw bevindt zich het Museum Manolo Rodriguez.
 
Plaza del Olmo nº 1
Tel. 964 71 39 13
Fax 964 71 03 38
E-mail: navajas@touristinfo.net
   
Toerismebureau
OPENINGSTIJDEN IN DE WINTER:

  • Donderdag en vrijdag: van 09:30u tot 14:00u

  • Zaterdag: van 10:00u tot 13:30u en van 17:30u tot 19:30u

  • Zondag: 10.00-13.30 uur.

 
     
 

Plaza del Olmo

 
     
 
Dit is het hoofdplein van de stad. Hier bevindt zich de duizenden jaren oude olm van grote afmeting. Rond deze olm worden vele plaatselijke feesten gevierd, zoals de stierenfeesten.
 
 
     
 

Villas de Navajas

 
     
 
Met een wandeling door Navajas kunt u de majestueuze, met tuinen omegeven villa’s van de XVIII-eeuw bekijken. Door de bevoorrechte ligging van de plaats, het overvloedige water en het klimaat profiteerde het Valenciaanse toerisme sindsdien hiervan en vele personen kozen Navajas als zomerverblijf.
 
 
     
 

Casas colgantes (Hangende huizen)

 
     
 
Vanwege de ligging van de plaas naast de bedding van de rivier Palancia is er op natuurlijke wijze corrosie opgetreden op de berg waarop begonnen was met bouwen en het gevolg daarvan waren deze huizen, die praktisch hangen aan de berghelling.
 
 
     
 

El Salto de la Novia (Sprong van de Bruid)

 
     
 
De streek van de Salto de la Novia is een plaats die een fabelachtige legende herbergt die iedere inwoner van de plaats u graag vertelt. Deze natuurlijke ruimte bevindt zich aan de bedding van de rivier Palancia, waar het water van deze waterval met water uit de Manantial de la Esperanza (Bron van de Hoop) (dat zich enkele kilometers verderop bevindt) valt. Hier wordt ‘s zomers in de weekenden een serie muziekconcerten georganiseerd met verschillende soorten muziek.
 
 
     
 

Mirador del Paraiso (Uitkijkpint van het paradijs)

 
     
 
Op de weg die ons brengt naar de bedding van de rivier Palancia, waar zich de streek van de Salto de la Novia (sprong van de bruid) bevindt, vindt men deze plek bedekt in de berg waar men over een pad kan wandelen dat leidt tot een bezoek aan een kleine waterval, omgeven door een vegetatie die deze plek verandert in het "Mirador del Paraiso" (uitkijkpunt van het paraijs) voor vele bezoekers. Een rustige plek waar u zich op warme dagen kunt verfrissen op natuurlijke wijze omdat deze lommerrijke streek met de kleine waterval ervoor zorgt dat de temperatuur aangenamer is.
 
 
     
 

Natuurlijke bronnen

 
     
 
Indien u de rivier Palancia volgt kunt u verschillende natuurlijke bronnen, die richting de rivier stromen, bezoeken. In de buurt van de plek Salto de la Novia bevinden zich diverse bronnen. De rest kan bezocht worden met een excursie langs de rivierbedding.
 
Bron van het bad.
Bron van Rafael of la Teja.
Bron van Onze Lieve Vrouwe van de Gezondheid of de "Gilda".
Fuente La Bañola.
Fuente del Cañar.
Bron van de plaats.
Bron van de rotspunt.
Bron Maagd van het licht.
Bron van ijzer of van de Dertien buizen.
Bron van Vader Miguel.
Fuente del Curso.
 
 
     
 

Bron van Esperanza

 
     
 
De Manantial de la Esperanza, die de plaatsen Navajas, Segorbe en Altura voorziet voor het dagelijks gebruik en besproeiing, bevindt zich in de glooiing van een berg. Op het hoge gedeelte hiervan vindt u de ruïnes van het Klooster van de Orde van Hiëronymus (XV-eeuw) en in de buurt, de Ermita de la Esperanza (kapel van de hoop).
 
 
     
 

Arabische Toren

 
     
 
Deze Arabische Toren uit de XI-eeuw bevindt zich in de buurt van onze camping. De toren beschikt over een cilindrische romp en is voltooid met kantelen in de vorm van een kroon. De romp van de toren heeft 5 verdiepingen, die bereikbaar zijn met een trap.
 
 
 
Comunidad Valenciana
WIFI Zone   WIFI Zone     rss   RSS
Contact
+34 964 71 32 11
Maandag tot zondag 09:00 - 21:00
Certificaten en erkenning
 
 
 
 
A-23 Sagunto-Teruel, salida km. 33 Navajas
Carretera CV-213 Navajas Km. 1
12470 NAVAJAS - CASTELLÓN - COMUNIDAD VALENCIANA Spain
Teléfono. +34 964 713 211 Fax. +34 964 713 512 mail. reservas@campingaltomira.com
 
Grupo CampingRed
 
 
 
 
CampingRed
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.